Indiska köttbullar

Ingredienser
400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1½ dl Arla® mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Arla® Svenskt Smör
koriander eller persilja
Sås:
½ dl vatten
3 dl Kelda® klassisk gräddsås
½ tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander.
Tips:
Basmatiris är gott till.
Etiketter: